2018:
7 september: Häng med och spana efter fladdermöss!
I Sverige förekommer 19 arter av fladdermöss, men en del har bara förekommit ett fåtal gånger. Denna kväll kommer fladdermusexperten Patrik Dennétz att guida oss och berätta mer om deras spännande liv. Rusta dig med ficklampa och självklart kläder efter väder.
Tid 21.30. Vi kommer hålla till på Söder inne i Stockholm. Vi samlas vid Eriksdalsbadet och promenerar bort mot Tantolunden för att spana fladdermöss på barnvagn-, rollator- och rullstolsvänliga promenadvägar.
Guidningen tar cirka 1,5-2 timmar.
Deltagarantalet är begränsat och anmälan sker till: naemi.skoglund@hotmail.se senast den 6 september.
16 september Allemansrätten hands on!
Många tycker sig ha rätten till skogen och naturen omkring oss. Och det har man också i de flesta fall tack vare allemansrätten. Vi går på en vandring i skog och natur med guidestopp för olika delar av allemansrätten där vi lär oss vad man får och inte får göra i skog och mark. Alla är välkomna att delta, både de som bott kortare och de som bott länge i Sverige. Aktiviteten görs i samarbete med nätverket Välkommen till Värmdö som bidrar med nytta för våra nyaste kommuninvånare på olika sätt.
Plats: Vid Kvarnsjön. Kolla Facebook (där heter vi Naturskyddsföreningen i Värmdö) för vägbeskrivning.
Tid: 16 september kl 11 till ca kl 14.
Ta med egen fika!
Miljövänliga Veckan under vecka 40 är höjdpunkten i Naturskyddsföreningens kampanj ”Ta vara på det du har” som kampanjveckan heter. Detta uppmärksammar vi genom två aktiviteter:
3 oktober: Gör eget läppcerat och deo
Naturskyddsföreningen i Värmdö anordnar en workshop där man får tillverka sin egen läppcerat samt deo, av ingredienser som är schyssta mot miljön och vår hälsa. Under workshopen lär vi oss mer om vad man ska vara uppmärksam på vid schampo- och krämhyllan. Medlemmar betalar 50 kr för deltagandet och icke-medlemmar 100 kr. Det går såklart bra att bli medlem på plats!
Anmälan till outi.kilkki@gmail.com senast 1 oktober. Antalet platser är begränsat så skynda att anmäla dig!
Tid och plats: 3 oktober kl 17-18.30, Gustavsbergs bibliotek.
7 oktober: Lappa och laga
Ta vara på det som du har och lappa och laga istället för att slänga! Växande mängder avfall ska minska enligt EU-direktiv och globala hållbarhetsmål. Det första och viktigaste steget är att dra ner på konsumtionen, följt efter att återanvända.
Ta med byxorna som behöver lappas, skjortan som saknar en knapp eller sockorna som behöver stoppas. Det är garanterat roligare och effektivare att fixa tillsammans. Har du aldrig lagat trasiga raggsockor är det dags nu och du får hjälp att komma igång.
Anmälan till outi.kilkki@gmail.com senast 5 oktober.
Tid och plats: 7 oktober kl 11-14, Gustavsbergs bibliotek.
24 november: Leksaks-swap
En Köpfri Dag – handla genom att inte handla. En hel dag utan att köpa något, som en protest mot konsumtionssamhället. Det finns flera skäl, bland annat gynnar du miljön genom att inte handla sådant du inte nödvändigtvis behöver. För att fira Buy Nothing Day med oss, kom med dina barn (eller låna någon annans) och byt dina gamla leksaker som kan bli någons annans nya! Ta med max 5 (hela & rena) leksaker som behöver hitta ett nytt hem, få med dig lika många hem, eller skänk vidare.
Tid och plats: 24 november kl 12-14, Gustavsbergs bibliotek.
2019:
6 januari: Traditionell Trettondagsbrasa
Alla medlemmar och andra intresserade är välkomna på den traditionsenliga trettondagsbrasan vid Skeviks grotta! Vi bjuder på vegetarisk och köttig korv med bröd, ta med något varmt att dricka. Brasan brinner kl 11-13.
Ingen föranmälan behövs. Se våra digitala kanaler för vägbeskrivning.
Tid och plats: 6 januari kl 11-13, Skeviksgrottan i Gustavsberg
12 mars: Årsmöte
Nu är det dags att ses, välja ny styrelse och diskutera verksamheten.
Tid: Kl 18. Plats meddelas senare via våra digitala kanaler.
Kommentera