Kom och byt kläder!

När kläder tillverkas och bomull odlas används massor av kemikalier, vatten och energi. Miljön och människorna bakom kläderna kladbytardag_webbdrabbas hårt, ofta i dåliga arbetsmiljöer. Men det finns schyssta sätt att skaffa nya kläder. Second hand är både miljösmart och kul. På Klädbytardagen blir det ännu bättre. Det är en rolig och social aktivitet som ger konkret miljönytta och är lätt att anpassa efter lokala förutsättningar. De plagg som man har tröttnat på eller som inte längre passar blir nya och roliga för någon annan. Livet på kläderna förlängs och vi bidrar till en bättre miljö.

Så här funkar det: kom och lämna in 1-5 plagg på Ungkultur Gurraberg på fredag 4 april kl 15-18, eller på lördag kl 9.30-10.30, så erhåller du lika många ”biljetter” som du får handla nya kläder för på lördagen kl 11-15.

Det finns fika att köpa för självkostnadspris, och Återbruksverkstaden har öppet för alla skaparsugna i syrummet. En sömmerska kommer att finnas på plats för att hjälpa till med syprojekt.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.