Pladdrare och höjdhoppare i skogen

Cikra 25 personer var med på utflykten

Cirka 25 personer var med på utflykten

Pladdraren, höjdhopparen och den fega höjdhopparen. Det var några fåglar vi fick lära oss skilja på när tidningen Lands naturreporter Håkan Steen lärde ut hur olika fåglar låter. Cirka 25 personer gick med på en promenad i skogen vid Ösby träsk i Gustavsberg.

Håkan är inte bara bra på att känna igen fågelsång, han är bra på att lära ut också. Han lärde ut en massa minnesramsor och knep man kan ta till för att lära sig skilja arterna åt. Förutom att han döpte om dem, då. Fåglarna i första meningen heter egentligen trädgårdssångare, bofink och lövsångare.

Kommentera

2 thoughts on “Pladdrare och höjdhoppare i skogen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.