Naturskog eller tallplantage?

Många intresserade kom på kursen i skogsinventering.

Lördag 29 april ordnade vi en kurs i skogsinventering. Anders Tranberg från Stockholms Naturskyddsförening guidade i skogen och lärde oss vad som utmärker en skog med höga naturvärden. I såna skogar finns en stor biologisk mångfald, och det är viktigt att skydda dem vid planer på avverkning och exploatering. Många intresserade kom på kursen. Tecken på skyddsvärd skog är bland annat att det finns flera sorters träd, träd i olika åldrar och att döda träd finns kvar – både såna som står och såna som ligger och multnar på marken. Gott om olika tickor och spår av skalbaggar på träden visar också på stor biologisk mångfald.

Ett stormfällt träd som ligger kvar och multnar på marken.

Klibbticka som växer på ett gammalt träd.

Det bruna pulvret är tecken på att en skalbagge ätit sig in i trädet.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.