Vi lär oss fågelsång

Håkan Steen lärde först ut hur man skiljer en bofinks sång från en lövsångares.

 

Söndag 14 maj samlades tjugo deltagare på vårt evenemang ”Fågelsång för nybörjare”, ett samarrangemang med Värmdö Fågelklubb.
Håkan Steen, Värmdöbo och naturreporter på tidningen Land, lärde oss känna igen de vanligaste fågelarterna på deras sång. Hans främsta tips var att gå långsamt fram och lära sig en fågel i taget.
Trots det mulna vädret höll fåglarna igång ordentligt, och det var lätt att höra deras sång eftersom det inte blåste det minsta lilla.
Vi såg eller hörde 25 arter under två timmars promenad vid Östbyträsket.
Kråka, gärdsmyg, talgoxe, bofink, ringduva, lövsångare, koltrast, rödhake, grönfink, järnsparv, taltrast, stjärtmes, rödvingetrast, storlom, fisktärna, grönsiska, björktrast, skata, nötväcka, gräsand, större hackspett, spillkråka, svartvit flugsnappare, korp och trädpiplärka.

Kommentera

2 thoughts on “Vi lär oss fågelsång

 1. Hej 2 frågor finns det material om S SPARVAR? (min älsklingsfågel) OCH tillhandahåller ni FÅGELHOLKAR?

  Vänlig hälsning fr Hildegard Trinkies, Gustavsberg (medlem)

  • Hej, vi har tyvärr inget särskilt material om olika fågelarter, men vi flera gånger bjudit in medlemmar och andra intresserade till workshops i fågelholksbygge. Då kan alla vara med, den som inte kan bygga själv får hjälp.
   Vi har ingen sådan workshop inplanerad just nu, men det blir säkert fler tillfällen framöver. Meddelas i så fall på denna sida.
   Hälsningar Elin Steen, Naturskyddsföreningen Värmdö

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.